søndag den 6. juni 2010

Færdig! Sashikopude


Så fik jeg taget mig sammen til at sy lynlås i min lille Sashikopude, og den ligger du og stråler af glade farver i min røde lænestol.

Sashiko er en japansk type broderi, der traditionelt broderes på indogiblåt stof med hvid tråd eller på hvidt stof med indigotråd. Jeg havde aldrig hørt om det før jeg så denne fantastisk farverige variation her hos Purl Bee.
Jeg vidste med det samme jeg måtte lave mig sådan en pude, for jeg synes den var så smuk i sin enkelhed og jeg har ikke broderet noget siden korsstingene fra helvede dengang i folkeskolens håndarbejdstimer.

Jeg fandt det fortrykte stof via Etsy hos Taadaa! Stoffet var dobbelt så bredt, som trykket (der går af igen ved første vask), så man har nok til bagsiden af en pude eller lignende. Jeg valgte en anden slags bagside, så nu har jeg en kvadrat fint hvidt stof, og mit hoved bobler med ideer til flere broderiprojekter. - godt hjulpet på vej at opdagelsen af Urban Threads.

Den traditionelle sashikotråd er lidt anderledes end almindeligt broderitråd... broderigarn... i ved hvad jeg mener, men jeg valgte at springe porto over og alt det over og gå ned i min lokale garn og broderibiks Mariahønen og købe den helt almindelige slags til 10 kr pr nøgle... fed... bundt. På den måde kunne jeg også vælge mellem virkelig mange farver uden at skulle sætte min lid til computerenskærmens (og fotografens) evne til præcis farvegengivelse.

Bagsiden og kanterne er af helt almindeligt hør fra den lokale stof2000.


1 kommentar:

Anonym sagde ...

Det er godt nok blevet en rigtig smuk pude! Kan godt lide dine "spare" øvelser, og muligvis leger jeg copycat inden længe, for den er altså lækker, den pude!