torsdag den 24. februar 2011

A Red Scarf

Da jeg startede med at strikke, købte jeg jeg en masse nøgler af Wilferts Oporto i en butik der var ved at lukke. Jeg var ikke vild med farven, men jeg havde alligevel store planer for garnet. Jeg ville strikke en slyngeponcho, dvs. en poncho med et hul til mit hoved og et til min babys hoved. Jeg bar min baby meget rundt i en slynge.
Projektet gik i stå, dels fordi jeg kom i tvivl om anvendeligheden af en poncho i meget tykt garn, men mest, tror jeg, på grund af farven.
Den halvfærdige poncho og resten af garnet kom ind bagerst i skabet.


When I first started knitting I bought a lot of Wilferts Oporto from a shop that was closing. I was not crazy about the color, but I still had big plans for the yarn. I was going to knit a babywearing poncho. That is a poncho with a hole for my head and a hole for my babies head. I carried my baby around in a baby sling a lot.
The project never really took off, partly because I became unsure of the wearability of a poncho in bulky yarn, but mostly I think because of the color.
The half finished poncho and the rest of the yarn got stuffed in the back of the closet.


• • •


For nylig købte jeg en ny vinterfrakke med en meget åben hals. Ingen af mine tørklæder (og jeg har ellers en del) kunne helt klare udfordringen, og pludselig kom jeg igen i tanker om det tykke garn i den uskønne farve bagerst i skabet.
Jeg kom også i tanker om, at jeg på et tidspunkt havde indkøbt mig noget professionel uldfarve fordi jeg blev grebet af beundring af guldfarvningens kunst.
Og så skrev en af mine strikkehelte et blogindlæg om, at alle bør have et rødt halstørklæde (eller noget i den stil), og dermed var farvevalget afgjort. Jep, jeg er et får. Mæh!


Recently I bought a new winter coat, which has a very open neck, and none of my scarfs (although I have quite a few) were quite up to the challenge. Then I remembered the bulky yarn in the unattractive color the back of my closet.
I also remembered that I had bought some professional wool dyes in a fit admiration of the art of dyeing wool.
And then one of my knitting heroes wrote a blog post saying that everyone should own a red scarf (or something like that) and the color choice was decided. Yes, I am a sheep. Baah!


• • •


Jeg tænkte det ville gå lynhurtigt med at få strikket halstørklædet når det nu var på pind 12, men... det gør det så ikke.
Det føles cirka lige så akavet, som hvis jeg sad og strikke med 2 agurker, eller noget. Og derfor er projektet strandet endnu engang. Garnet er dog blevet rigtig fint synes jeg, så måske jeg tager mig sammen til at få det strikket på et tidspunkt...
I though the knitting would go really quickly since the scarf it knit on 12mm (US17) needles, but... it doesn't.
It feels about as awkward as if I was knitting with a couple of cucumbers, and this is why the project is dormant yet again. The yarn turned out really lovely, I think, so maybe I'll find the motivation to finish it at some point...

5 kommentarer:

Heidi sagde ...

Det er bestemt ikke nogen fornøjelse med hverken for tynd eller tykke pinde. Jeg har altid en fornemmelse af at jeg løfter mine skuldre op og ned fuldstændig akavet når jeg strikker på tykke pinde.

Smuk rød farve.

Linda sagde ...

Det var dog en helt afsindigt flot farve!

Det bliver spændende at se IRL, når du er færdig med at ro, for pinde 12, det svarer til et par årer. Det skulle i øvrigt være meget nemmere at strikke ren vrang fremfor ret, med så tykke pinde......

Anja sagde ...

Bare den sagnomspunde Shalom på pind 7, synes jeg, er en pine!
Men det er en super lækker rød farve!

- og jeg har straks noteret mig, at alle bør eje et rødt tørklæde. Vil jo ikke falde uden for normen og har heller ikke været hos Jorun i mindst 2...uger;)

Lykke sagde ...

Sikke en smart ide med at farve garnet selv :-) Håber du får lavet tørklædet færdig, så du får glæde af det fine garn.

Signest sagde ...

Tak alle 4 :)
Jeg er også rigtig glad for farven, men jeg tror ikke der kommer gang i tørklædet igen før næste efterår, hvis jeg skal være ærlig - med mig selv ;)
Og det er nemlig lige præcis ikke spor afslappende at strikke med store pinde.

@Linda: Jeg tror klart at en del af hæsligheden består i at jeg vælger at strikke perlestrik, så jeg skal skifte hele tiden, men jeg er bare vild med tyk perlestrik.

@Anja: Ja, men lur mig om Shalom trods alt ikke bliver færdig før mit røde tørklæde ;)
Og sikke en god grund til at gå til garnpusheren. Tør væde med at Jorun har noget super smukt rødt garn.