fredag den 10. juni 2011

The Non-knitting Parts

Idag er herhjemme helliget de der ikke-strikke dele af strikning.
Jeg vil går virkelig langt for at undgå det sy-arbejde, som ellers er så stor en del af... hmm, traditionelt strik, hvis man kan sige sådan.
Det vil sige, at jeg går en lang bue udenom de strikkeopskrifter hvor man strikker alting i stykker - forstykker, bagstykke, ærmer og kanter, som man så skal sy sammen til sidst. De gange jeg har prøvet den type projekt, har de færdigstrikkede dele ligget længe og hensygnet i en mørk krog før de blev til noget. Hvis de da nogensinde er blevet gjort færdige. 
Jeg er vildt med at strikke. Jeg er ikke vild med at sy ting i hånden. Jeg er også ret glad for "instant gratification"(omgående tilfredsstillelse), hvis man kan kalde det det. Når jeg har strikket noget færdigt, så har jeg lyst til at det er færdigt, eller ihvertfald meget tæt på at være færdigt. Jeg gider ikke til, at halvdelen af arbejdet stadig ligger foran mig.

Men de der ikke-strikke-dele af strikning kan jo ikke helt undgås, og så længe det kommer i små portioner og desuden er ikke-strik på den okay-sjove måde, så går det lige.


Kitchener stitch er ret sjovt. Selvom jeg ikke helt kan greje hvad det hedder på dansk. Dette er ærmet af Dagny cardi'en, som skal have en retstrikket Kitchener-lukning istedet for en stor, klumpet syning... søm.


Sjovt nok har jeg, selvom jeg jo ikke er fan af syning af strik, valgt at lommerne til Vitus-designet strikkes separat og syes på. Det blev simpelthen så bøvlet at sidde og svinge med en helt færdig hoodie for at strikke lommerne på - ihvertfald i forhold til, at det kun ville eliminere en enkelt side af sy-arbejdet og ikke det hele.
Jeg fik også endelig snøvlet mig i Handler, og fandt en lynlås der farvemæssigt går an. Desværre fik jeg købt den et nummer for lang, da jeg hverken havde målt kanten eller taget trøjen med derind. Så tjekket er jeg nemlig.

Og så til noget helt andet. Jeg tror jeg har fundet på endnu et sted, at sætte denne her. Det bliver sjovt. 


Today is devoted to the non-knitting parts of knitting.
I will go quite far to avoid the sewing work which is such a large part of ... hmm, traditional knitting patterns.
This means that I'll normally stear well clear of patterns where you knit everything in pieces - fronts, back, sleeves and edges, and then sew everything together afterwards. The few times I've tried this type of project, the finished parts have  languishing in a dark corner for a long time before it was finished. If they ever were.
I love to knit. I'm not crazy about sewing things by hand. I'm rather fond of instant gratification, if one can call it that. When I have finished knitting something, I want the thing to be finished, or at least very close to being finished. I do not want half of the work to still be ahead of me.

But those non-knitting parts of knitting can not be completely avoided, and as long as it comes in small doses and is non-knitting on the fairly fun way, I can manage.


Kitchener stitch is pretty good fun. Although I can not figure out what it's called in Danish. This is the sleeve of Dagny cardi'en, which needs a garter Kitchener-closure instead of a big, lumpy seam.

Funnily enough, although I am not a fan of sewing knits, I have elected to knit the pockets of Vitus design separately and then sew them on. It was just so awkward to sit and flip the whole finished hoodie bakc and forth to knit the pockets on - at least when it only eliminated one little side of the sewing work and not all of it.
I also finally got my act together and went to Handler to buy a zip in a color that is sort of okay. Unfortunately, I bought it too long because I had neither measured nor taken the sweater along with me. This is how organized I am.

And then for something completely different. I think I've found one more place to put this. It'll be fun.

6 kommentarer:

Linda sagde ...

Se hos Helle Holst, strikkekurven.blogspot.com, hvordan man afkorter lynlåsen, hun har lavet en fin tutorial for et par år siden.
Undskyld jeg ikke er vendt tilbage ang. rutchebanen, jeg er stadig MEGET interesseret, livet har bare været i det yderste spor af kørebanen i en periode...
kh Linda

Anonym sagde ...

Hmm det er mig igen, google er ikke glad for mig... Hvad har jeg gjort?
Signe hvor bliver cardiganen fin, og hvor skal I yarn cph nu placeres???
Madrassting er ordet du leder efter, det hedder selve syningen, uanset, hvor du syr den.
Kram charlotte kaae

Camilla Ramsggard sagde ...

den cardigan må jeg altså strikke til mads.. når jeg lige er færdig med i hverfald 3 af mine striktøjer jeg har igang/har garn liggende til.... så til efteråret :)

Signest sagde ...

@Linda: Tak for tip om lynlås. Jeg må lige beslutte mig til, om jeg tager ind og bytter eller fikser det selv...
Mht. rutchebanen, så bare rolig. Vi tager det bare når dit liv giver plads til rutchebanetanker. Indtil da skal du bare love, at du passer godt på dig selv :)
@Charlotte: Fnis, ja hvad har du gjort, Charlotte? Min I yarn Cph-idé kommer du forhåbentlig til at se på søndag ;)
Madrassting... men er det ikke sådan en stor altomfavnende betegnelse der både dækker over at sy aflukkede masker sammen og åbne, og både "siden" af det strikkede såvel som "enden"?

@Camilla: ER det hættetrøjen du mener? Jeg skal gøre mit bedste for at have opskriften klar til efteråret, så :)

Camilla Ramsggard sagde ...

ja det er hættetrøjen.... lyder godt med efteråret.. og ellerst strikker jeg den bare senere... et barn kan vel aldrig få for mage trøjer;) og man skal jo holde gang i dvs garnbutikker ;)

Anonym sagde ...

Enig, jeg er heller ikke til ting i for mange stykker. Det kan gå, hvis jeg skal sy ærmerne i, men det er også maks!
Hættetrøjen bliver rigtig flot!