onsdag den 31. august 2011

Vintage Husqvarna

Tiden løber afsted for mig i disse dage. Der er arbejde at passe, fødselsdagsfester at afvikle og en forkølelse at passe. Men jeg er her endnu, og jeg strikker endnu. Det er faktisk det eneste lyspunkt når man er sløj, synes jeg - at man kan strikke i fred på sit sygeleje.
Næsten det eneste lyspunkt, for der er også et andet. Denne her:Jeg har fået min mors smukke, gamle symaskine. Den er fra engang i 50'erne så vidt jeg ved, og den har været i brug indtil for ganske nylig. Er det ikke fantastisk.
Heldigvis vidste min mor godt, at jeg har et meget blødt punkt hvad gælder denne symaskine, så da hun købte sig en ny fik jeg den tilbudt. Ja tak!
I mine øjne er det et utroligt smukt stykke funktionelt design, enkel og elegant. 

The time is going so fast for me these days. There is work attend, birthday parties to arrange and a cold to mind. But I'm still here, and I'm still knitting. It's just about the only upside to being unwell, I think - that I get to knit in peace in my sickbed.
Almost the only bright spot, for there is also another.

I've been given my mother's beautiful old sewing machine. It is from sometime in the 50s as far as I know, and it has been in use until quite recently. Isn't that incredible.
Fortunately, my mother knew well that I have a very soft spot for this sewing machine, so when she bought a new I got offered it. Yes please!
In my eyes it is an incredibly beautiful piece of functional design, simple and elegant.

4 kommentarer:

Rikke sagde ...

Den er helt vidunderlig! Tillykke med 'arvestykket' :-)

Mormorstrik sagde ...

Den er fuldstændig som min ;-)
Ikke så mange fiksfakserier - men den kan det, den skal.

Signest sagde ...

@Rikke: Mange tak, Rikke. Jeg er helt enig

@Mormorstrik: Hvor er det vildt at der findes flere i funktion stadig. Seriøst kram må man sige :)

Kirsten sagde ...

Tillykke med din skønne symaskine. Min mor syede også på sådan en i UTALLIGE år. Der gik stort set ikke en dag i de 20 - 25 år min mor havde den, hvor hun ikke syede nærmest i timevis. Mor fik en anden skøn Husqvarna 6030 engang i 70'erne.
Den smukkeste, den grønne, som din står også mit hjerte nær. Har været heldig at anskaffe mig mere end en, så har jeg også en i "huset i Sverige".Du må endelig love mig at smøre den, når den trænger, for så vil du kunne have glæde af symaskinen resten af dit liv.
I øvrigt er symaskinen designet af den svenske designer Sixten Sason i 1953. Han designede også det første terningformede Hasselblad-kamera i ca 1947 og den første Saab bil, og meget, meget mere.
Man skal ikke tage fejl af symaskinens lette og smukke udseende. Til trods for det, er den bom-stærk, en rigtig arbejdshest, der bare ligner en forfinet væddeløbs-racehest.
Go' fornøjelse og tillykke med din dejlige symaskine.
Varme hilsner fra Kirsten